Gebruikersnaam Wachtwoord

Nieuwe cursist?

E-learning voor verpleegkundigen

Nieuws:
Nursing medicijnquiz: "insulinetherapie"
Nieuwe cursus voor het goede doel
Oude medicijnquizen nu ook tegen kleine vergoeding te maken
Nursing Challenge 2016
Gratis Nursing medicijnquiz Insulinetherapie
De nieuwe medicijnquiz van Nursing gaat over Insulinetherapie. Vanaf 1 oktober staat deze medicijnquiz ook weer online bij E-nursing en kun je 1 accreditatiepunt verdienen bij het behalen van de eindtoets.
Bij deze toets kun je gebruik maken van de informatie in het vakblad Nursing
 
Nieuwe cursus voor het goede doel
"Lotte en Roos Klaver (15 en 17 jaar), zijn vanaf hun geboorte slechthorend, maar niemand zocht hier verder iets achter. Pas een half jaar geleden kwam aan het licht dat ze beiden het syndroom van Usher type 2 hebben. Vriendin Rifka: “Roos werd op een gegeven moment nachtblind en ze had een bril nodig. Afgelopen winter viel het betrokkenen op dat ze tijdens het zaalhockeyen niet het niveau behaalde dat men van haar gewend was. Wat bleek? Ze zag vaak de bal niet op tijd aankomen. Haar moeder ging de symptomen die Roos ondervond googelen en kwam uit op het syndroom van Usher type 2, een ongeneeslijke genetische aandoening. Onderzoeken bevestigden haar vermoedens. Ook de zus van Roos, Lotte, bleek het syndroom van Usher te hebben.”

Het syndroom van Usher is een erfelijke aandoening van de ogen en het gehoor. Door Usher ontstaan slechthorendheid of doofheid, en slechtziendheid of blindheid. De oorzaak is een verandering in het erfelijk materiaal.

Een hechte vriendengroep rondom Lotte en Roos hebben het idee opgevat om geld in te zamelen voor onderzoek naar en behandeling van het Syndroom van Usher en om hieraan meer bekendheid te geven. Gezamenlijk hebben zij hiervoor de Stichting Klavertje2 opgericht.

E-nursing wil dit initiatief graag ondersteunen en heeft een korte cursus voor verpleegkundigen en verzorgenden opgezet. Deze cursus is geaccrediteerd met 2 punten voor het kwaliteitsregister V&VN. In deze korte cursus willen we u wat meer achtergronden aanbieden omtrent het syndroom van Usher.

De gehele opbrengst van deze cursus zal beschikbaar worden gesteld aan de Stichting Klavertje2. (zie ook www.stichtingklavertje2.nl)

 Oude medicijnquizzen nu ook tegen kleine vergoeding opnieuw te maken
We kregen veel vragen of de oude medicijnquizzen die niet meer online stonden opnieuw gemaakt konden worden. We hebben daarop besloten de medicijnquizzen een update te geven zodat de informatie weer up-to-date is en dat de quizzen tegen een kleine vergoeding weer gemaakt kunnen worden. Ook nu krijg je weer accreditatiepunten als je de eindtoets met goed resultaat behaald hebt.
 
Nursing Challenge 2016
In 2016 vind je in vier edities (februari, mei, september, december) van het tijdschrift Nursing speciale Challenge-artikelen. Deze artikelen heb je nodig bij het maken van een online kennistoets, zoals ieder jaar zorgvuldig samengesteld door E-Nursing. De toetsen bevatten stuk voor stuk pittige vragen die een flink beroep doen op je kennis van het vak. De verpleegkundige die overall het beste scoort op deze toetsen, wint de Nursing Challenge. Daarbij ontvangt iedere deelnemer voor iedere goed voltooide toets 2 accreditatiepunten voor het Kwaliteitsregister V&V.
  
Gratis cursus Doorbraakpijn bij kanker 
Pijn bij kanker is een veel voorkomend symptoom. Het is één van de meest gevreesde symptomen en vormt binnen de zorg voor deze patiënten nog steeds een substantieel probleem. Het belang van pijn als een symptoom van kanker mag dan ook niet worden onderschat. Het is belangrijk om pijn adequaat te behandelen, om zo de kwaliteit van leven van mensen die aan pijn lijden te behouden of te verhogen.
In deze E-learning cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij de farmacologische behandeling van doorbraakpijn bij kanker. 
 
Facebook
E-nursing heeft inmiddels meer dan 1750 FACEBOOK vrienden. Meld je ook aan als VRIEND of LIKE ons en maak kans op een van de 10 cursuspakketten t.w.v. €150,-

Nieuwsbrief
Ook in onze nieuwsbrief weer een Kennisflits, met dit keer informatie uit de cursus Veilig werken met medicatie. Ontvang je de nieuwsbrief niet (meer)? Stuur dan even een mail naar info@e-nursing.nl.

E-nursing nu ook op Facebook.

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en nieuwste cursussen via Facebook. 
 
V&VN:
E-nursing heeft instellingsaccreditatie bij het Kwaliteitsregister V&V verkregen wat betekent dat wij al onze scholingen geaccrediteerd kunnen aanbieden.


 

scripting & design by Adecon

Pagina-afbeelding

- keurmerk -

onze vermelding op www.keurmerk.info