Gebruikersnaam Wachtwoord

Nieuwe cursist?

Nieuws

Laatste update 21-9-2017

Vertel het je collega!

E-nursing heeft inmiddels meer dan 41.000 cursisten. Gemiddeld worden onze cursussen gewaardeerd met een 8.6 Een cijfer waar we zeer trots op zijn. Meld je nu ook aan als VRIEND of LIKE ons op facebook en maak kans op een cursuspakket t.w.v. €150,-
Vertel het ook aan een collega! Als deze zich aanmeld als nieuwe cursist maakt deze kans op een cursuspakket ter waarde van €250,-

 
Gratis Nursing medicijnquiz basisbegrippen

De nieuwe medicijnquiz van Nursing gaat over basisbegrippen. Vanaf 1 februari staat deze medicijnquiz ook weer online bij E-nursing en kun je 1 accreditatiepunt verdienen bij het behalen van de eindtoets.
Bij deze toets kun je gebruik maken van de informatie in het vakblad Nursing

Cursus voor het goede doel

"Lotte en Roos Klaver (15 en 17 jaar), zijn vanaf hun geboorte slechthorend, maar niemand zocht hier verder iets achter. Pas een half jaar geleden kwam aan het licht dat ze beiden het syndroom van Usher type 2 hebben. Vriendin Rifka: “Roos werd op een gegeven moment nachtblind en ze had een bril nodig. Afgelopen winter viel het betrokkenen op dat ze tijdens het zaalhockeyen niet het niveau behaalde dat men van haar gewend was. Wat bleek? Ze zag vaak de bal niet op tijd aankomen. Haar moeder ging de symptomen die Roos ondervond googelen en kwam uit op het syndroom van Usher type 2, een ongeneeslijke genetische aandoening. Onderzoeken bevestigden haar vermoedens. Ook de zus van Roos, Lotte, bleek hetsyndroom van Usher te hebben.”

Het syndroom van Usher is een erfelijke aandoening van de ogen en het gehoor. Door Usher ontstaan slechthorendheid of doofheid, en slechtziendheid of blindheid. De oorzaak is een verandering in het erfelijk materiaal.

Een hechte vriendengroep rondom Lotte en Roos hebben het idee opgevat om geld in te zamelen voor onderzoek naar en behandeling van het Syndroom van Usher en om hieraan meer bekendheid te geven. Gezamenlijk hebben zij hiervoor de Stichting Klavertje2 opgericht.

E-nursing wil dit initiatief graag ondersteunen en heeft een korte cursus voor verpleegkundigen en verzorgenden opgezet. Deze cursus is geaccrediteerd met 2 punten voor het kwaliteitsregister V&VN. In deze korte cursus willen we u wat meer achtergronden aanbieden omtrent het syndroom van Usher.

De gehele opbrengst van deze cursus zal beschikbaar worden gesteld aan de Stichting Klavertje2. (zie ook www.stichtingklavertje2.nl)

Cursus: Pijn bij Kwetsbare ouderen
In deze cursus wordt basisinformatie gegeven over het ontstaan van pijn en de nadelige gevolgen van pijn en pijn bij kwetsbare ouderen. Betere kennis en inzicht over achtergrond over dit onderwerp kan bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van deze specifieke doelgroep.

Gratis cursus Doorbraakpijn bij kanker nu online
 
Nu online onze nieuwe cursus Doorbraakpijn bij kanker! 
Pijn bij kanker is een veel voorkomend symptoom. Het is één van de meest gevreesde symptomen en vormt binnen de zorg voor deze patiënten nog steeds een substantieel probleem. Het belang van pijn als een symptoom van kanker mag dan ook niet worden onderschat. Het is belangrijk om pijn adequaat te behandelen, om zo de kwaliteit van leven van mensen die aan pijn lijden te behouden of te verhogen.
In deze E-learning cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij de farmacologische behandeling van doorbraakpijn bij kanker. 
 
Let op:

Als je V&V nummer of BIG-registratienummer niet bij ons bekend is, kunnen wij met terugwerkende kracht, bij GRATIS cursussen en toetsen GEEN accreditatiepunten meer opvoeren. Tegen betaling van administratiekosten is dit eventueel wel mogelijk.

Nieuwsbrief

Ook in onze nieuwsbrief weer Kennisflitsen met informatie uit onze cursussen. Ontvang je de nieuwsbrief niet (meer)? Stuur dan even een mail naar info@e-nursing.nl.

Nieuwe cursus: het geven van een klinische les
Word jij ook regelmatig gevraagd om lessen te verzorgen over je vak, maar heb je geen docentenopleiding of didactische aantekening? Bij E-nursing kun je nu een eerste aanzet op het gebied van Didactiek maken door de cursus "Het geven van een klinische les" te volgen. Onderwerpen die behandeld worden:

- Opzet en inhoud van een klinische les
- Leerstijlen
- Het leerproces (geheugen en concentratie)
- Lesvoorbereiding
- Lesdoelen formuleren
- Werkvormen
- Leermiddelen
- Presenteren
- Lastige situaties
- Het groepsproces

Eerder nieuws:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Volg ons nu ook op Facebook en krijg direct de leukste weetjes en de beste aanbiedingen:

https://www.facebook.com/enursing.elearning
 

De registratie van E-nursing als Instelling is vanaf 01-07-2014 opnieuw 4 jaar geldig. Dat betekent een continuering van de registratie als organisatie E-nursing in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

Onlangs heeft er een update plaatsgevonden van de cursus Verpleegkundig rekenen.De cursus heet vanaf nu Verpleegkundig rekenen XL, en heeft 4 accreditatiepunten toegewezen gekregen.Voor cursisten die de cursus Verpleegkundig rekenen al aan het volgen zijn heeft dit geen enkel gevolg. De nieuwe hoofdstukken zijn (achter de schermen) de afgelopen tijd al geïntegreerd in het cursusmateriaal. Bij behalen van de eindtoets krijgen zij nu ook 4 accreditatiepunten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

De vierde Nursing Challenge 2013 toets staat online!
Dit keer is het onderwerp: "Geriatrie"
Toets je kennis over geriatrie en verdien 2 accreditatiepunten.

Ook de Nursing medicijnquiz staat weer online.
Onderwerp: "Medicatie via een pleister"
Maak de toets en verdien 1 accreditatiepunt.

Maak nu ook de GRATIS cursus "Werken met esketamine" en verdien 2 accreditatiepunten!

De GRATIS curssen staan bij het cursusoverzicht.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerder nieuws:

Nursing Challenge: nieuwe toets over wondzorg is weer online!

De derde toets van de Nursing Challenge staat vanaf nu online.
Wil je 'm maken (en halen), dan is het raadzaam de artikelen uit de wondspecial van Nursing september erbij te pakken.
 
Afgelopen decennium leerden verpleegkundigen dankzij het TIME-model kritisch kijken naar ‘nieuwe’ wondaspecten als infectie, vochtigheidsgraad en wondranden. En hoe staat het met het aloude ‘Rood-Geel-Zwart’-classificatiemodel, kunnen we dat nog gebruiken? In de nieuwe Nursing Challenge-toets krijg je vragen over deze twee meest gebruikte wondclassificatiemodellen. Wil je de toets halen, dan is het raadzaam de artikelen van de wondspecial in Nursing september erbij te pakken.

Nursing Challenge
De Nursing Challenge is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor verpleegkundigen om hun algemene kennis over het vak te testen. Dit gebeurt aan de hand van vier online toetsen over uiteenlopende onderwerpen. De verpleegkundige die overall het beste scoort, wint. Tot nu toe maakten ruim 1200 verpleegkundigen de twee eerste toetsen van de Nursing Challenge over pijn en palliatieve zorg.

Accreditatiepunten scoren
De kennistoetsen van de Nursing Challenge worden zorgvuldig samengesteld door E-Nursing, in nauwe samenwerking met de redactie van Nursing. E-nursing is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, wat betekent dat wanneer je een cursus hebt gevolgd bij E-nursing, de accreditatiepunten bijgeschreven zullen worden in het Kwaliteitsregister van de V&VN. Voor iedere toets van de Nursing Challenge ontvang je 2 accreditatiepunten.
 
Maak de toets
Ga direct naar de toets. De laatste toets telt! Dus ben je voor de eerste toets geslaagd, bedenk je dan goed of je het er nog eens op wilt gokken voor een beter resultaat.

Ik heb een vraag over het V&V kwaliteitsregister.
Heeft u een vraag over het V&V kwaliteitsregister klik dan op de "pagina Over E-nursing" en dan vervolgens op de link V&V Kwaliteitsregister links op de pagina. Veel gestelde vragen worden hier besproken.

Oud nieuws:

E-nursing staat ook in de Nurse Notebook.

Nurse Notebook 2013 nu te bestellen!
Gebruik ook in 2013 de gratis handige, vrolijke Nurse Notebook, speciaal voor verpleegkundigen, vol nuttige informatie. Bestel 'm nu! Ga naar http://www.nursenotebook.nl/

Verpleegkundige van het jaar 2011
Verpleegkundige Lonneke Zijdenbos uit Amersfoort is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2011.
Zij won hiermee tevens de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro.

Drie winnaars
Tijdens een spannende finaleronde op het Nursing Event, het praktijkcongres voor verpleegkundigen, in Ede nam deze verpleegkundige chirurgie uit het Meander Medisch Centrum in Amersfoort het op tegen twee collega-verpleegkundigen. De tweede prijs (een reischeque ter waarde van 1000 euro) ging naar Francis Naron, verpleegkundige in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Zelfstandig (wijk)verpleegkundige Annelies Blekman uit Nieuwegein sleepte de derde prijs in de wacht, een reischeque ter waarde van 500 euro.

Deskundige jury
Onder toeziend oog van een deskundige jury en bijna driehonderd man publiek, moesten de kandidaten in een live show laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling.

Open en betrouwbaar
De jury bestond uit Marieke Schuurmans, lector ouderenzorg en hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit van Utrecht, Marleen van Dijk, Nursing Verpleegkundige van het Jaar 2010, Marion Giesberts, oprichter van het platform voor online zorgcursussen E- Nursing en Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. De jury roemde de kandidaat om haar vakkennis en haar open en betrouwbare uitstraling. Juryvoorzitter Alexia Hageman: ‘Lonneke heeft laten zien dat het belangrijk is om de patiënt ruimte te geven en mee te bewegen met diens beleving. Dan krijg je het meeste voor elkaar. Het totaalplaatje klopte. Lonneke is een zeer terechte winnaar.’

E-nursing staat ook in de Nurse Notebook.

Nurse Notebook 2012 nu te bestellen!
Gebruik in 2012 de gratis handige, vrolijke Nurse Notebook, speciaal voor verpleegkundigen, vol nuttige informatie en met praktische en eenvoudige dienstplanning en maandelijkse ORT-registratie. Bestel 'm nu! Ga naar http://www.nursenotebook.nl/

Nieuwe cursus "Pijn meten"

Vanaf 12-7-2011 is de nieuwe cursus "Pijn meten" van start gegaan bij E-nursing. Deze cursus geeft de basis voor het goed afnemen van een pijnscore. Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende methoden van het afnemen van een pijnscore. Daarnaast komen de diverse vormen en soorten pijn aan de orde. De beschrijving van het verpleegkundig proces rondom de pijn en pijnbehandeling van een patient maken dat deze cursus uitermate geschikt is in het kader van het VMS veiligheidsprogramma Pijn waar de Nederlandse ziekenhuizen zich aan conformeren.

Nieuwe cursus: Basisvaardigheden economie in de zorg deel I

Voor het nemen van beleidsbeslissingen en het beheersen van bedrijfsprocessen in een organisatie heeft het management financiële informatie nodig. In deze cursus wordt kennis opgedaan hoe deze financiële informatie kan worden verkregen en bewerkt ter ondersteuning van die beleidsbeslissingen. Verder wordt inzicht verkregen in hoe adequate planning en control mechanismen het management van pas kunnen komen bij het nemen van de beleidsbeslissingen en het beheersen van de bedrijfsprocessen. De cursus kan worden gevolgd door verpleegkundigen met een managementfunctie, of degenen die zich in de toekomst willen bekwamen in management.
De cursus is ontwikkeld door Tim Hendriks, Maarten Peters en Paul Verboom. Zij hebben veel ervaring in het verzorgen van onderwijs over zorgmanagement.
Als startaanbieding is de cursus te bestellen voor €75,-. Binnenkort volgt het vervolg op deze cursus (deel II).

Heraccreditatie Kwaliteitsregister V&VN

Onlangs liep de driejarige termijn van accreditatie af, en vond weer opnieuw beoordeling door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister vaan de V&VN plaats. Opnieuw werd accreditatie aan alle cursussen van E-nursing toegekend voor de periode van drie jaar.

Verpleegkundigen afdeling orthopedie MCA winnen prijs! 
 
Alle verpleegkundigen van de afdelingen orthopedie van het Medisch Centrum Alkmaar hebben een prijs gewonnen bij E-nursing. E-nursing bestaat dit jaar 5 jaar en heeft voor haar 10.000ste cursist een prijs ter beschikking gesteld.
Hester Zomerdijk (leerling op de afdeling orthopedie in het MCA) was die 10.000ste cursist bij E-nursing en daar mogen alle verpleegkundigen op de afdeling van meeprofiteren.
De prijs is een online cursuspakket "Pijnbestrijding bij orthopedische ingrepen" voor alle 55 verpleegkundigen van de orthopedie afdelingen terwaarde van €4000,-!!
Hester zelf heeft een jaar lang onbeperkt toegang tot alle cursussen bij E-nursing gewonnen terwaarde van €1500,-
Alle verpleegkundigen en speciaal Hester proficiat!

Oud nieuws:

Actie Verpleegkundig rekenen voor Nursing groot succes!
De actie "Verpleegkundig rekenen voor Nursing" van het vakblad Nursing en E-nursing was een groot succes. Inmiddels hebben al meer dan 2000 verpleegkundigen de cursus gevolgd. De cursus kon tot 31 maart besteld worden en inmiddels zijn de laatste groepen verpleegkundigen de cursus aan het afronden.

Marleen van Dijk is Verpleegkundige van het Jaar 2010!
 De 26-jarige verpleegkundige Marleen van Dijk is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2010. Zij won hiermee de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro.
Tijdens een spannende finale tijdens het Nursing Event in Ede nam deze neuroverpleegkundige – werkzaam in ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede -  het op tegen twee collega-verpleegkundigen. De tweede prijs (een reischeque ter waarde van 1000 euro) ging naar Marianne van Hartingsveldt, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg in Vlaardingen. Wietske Wijnja, long- en oncologieverpleegkundige in het Zaans Medisch Centrum sleepte de derde prijs in de wacht, een reischeque van 500 euro.

Deskundige jury
Onder toeziend oog van een deskundige jury en 200 man publiek, moesten de kandidaten laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling. De jury bestond uit politica Sabine Uitslag, Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Marion Giesberts, oprichter van het platform voor online zorgcursussen E- Nursing en Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. De jury roemde Marleen om haar authenticiteit, heldere communicatie, empathie en daadkracht tijdens het rollenspel.

Kennistoetsen
De voorrondes voor de Nursing Challenge bestonden uit vier online kennistoetsen van E-nursing over het vak verpleegkunde. Sindsdien hebben een paar duizend verpleegkundigen zich in het zweet gewerkt om de kennistoetsen, over andere anatomie & fysiologie, Klinisch redeneren en verpleegkundig rekenen, met goed gevolg af te leggen. Per toets waren 2 accreditatiepunten te verdienen voor het Kwaliteitsregister V&V.
Degenen die het best presteerden op de toetsen moesten een brief met motivatie schrijven en werden geinterviewd door de redactie van Nursing. Op basis van die resultaten werden drie finalisten aangewezen.

Verpleegkundig rekenen nog steeds onvoldoende
Herhaling onderzoek naar rekenvaardigheid verpleegkundigen: 41 % scoort onvoldoende
 
In opdracht van verpleegkundig vakblad Nursing en E-nursing, platform voor online zorgcursussen, heeft onderzoeksbureau Duo Market Research het onderzoek uit 2007 naar de rekenvaardigheid van verpleegkundigen herhaald. Uit het onderzoek in 2010 blijkt dat 41 % van de respondenten een 5 of lager scoort, 2 procent minder dan in 2007. Slechts 8 % van de verpleegkundigen had nul fout.

Oplossingen/verdunningen en intraveneuze toedieningen
Verpleegkundigen moeten dagelijks medicatie controleren en toedienen. Denk aan het oplossen en verdunnen van medicatie, het instellen van de druppelsnelheid van een infuus en het berekenen van dosering op basis van gewicht. Verpleegkundigen dienen daarom over een goede rekenvaardigheid te beschikken. Een landelijke norm is er echter niet.
 
Slechts 8 % verpleegkundigen had alle vragen goed
Het onderzoek is hybride uitgevoerd: 300 respondenten werd tijdens een kort interview een aantal vragen gesteld, o.a. over hun zelfbeeld ten aanzien van hun rekenvaardigheid. Vervolgens werd hen verzocht online een samengestelde toets in te vullen. Die toets bevatte tien rekenopgaven die inzicht geven in rekenvaardigheid. Deze rekentoets werd door 162 respondenten gemaakt, een representatief aantal. Slechts 8 % (2007: 9%) van de verpleegkundigen beantwoordde alle vragen goed. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de respondenten de opdrachten thuis, dus zonder tijdsdruk, hebben kunnen maken.
 
Fouten
Op de vraag of men wel eens fouten maakt bij het maken van oplossingen en verdunningen en het intraveneus toedienen van vloeistoffen en medicatie, geeft 18% (2007: 27%) van de respondenten toe wel eens een fout te hebben gemaakt. Volgens geen van hen (2007: 7%) had een gemaakte fout consequenties voor de patiënt. 59 % (2007: 55%) van de respondenten meent dat een collega wel eens een fout heeft gemaakt. Volgens 22% (2007: 17%) van hen had een gemaakte fout consequenties voor de patiënt.
 
Bijscholing rekenvaardigheid
64% (2007: 68%) geeft aan behoefte te hebben aan bijscholing op het gebied van verpleegkundig rekenen. 40% van de verpleegkundigen moet of verwacht de bijscholing zelf te moeten betalen, en 40% moet deze bijscholing in eigen tijd doen. Een minderheid (18%) van de verpleegkundigen heeft de afgelopen 2 jaar een bijscholing op het gebied van rekenvaardigheid gevolgd.
 
Structureel probleem
Marcellino Bogers, werkzaam bij Nursing-uitgever Elsevier Gezondheidszorg en initiatiefnemer van beide Nursing-onderzoeken: “De rekenvaardigheid van verpleegkundigen blijkt drie jaar later nog steeds beneden peil. Het is dus een structureel probleem dat schreeuwt om een landelijke norm, aanpak en monitoring. De patiëntveiligheid is namelijk in gevaar.”

Workshop rekenen op Nursing Event
Op het Nursing Event 2010 konden verpleegkundigen een workshop rekenen volgen bij E-nursing: "Verpleegkundigen kunnen wel rekenen".
In de workshop bleek dat een aantal verpleegkundigen een goede rekenmethode mist, en vaak routine, waardoor rekenen geen vanzelfsprekendheid is.
Daarnaast is er vaak onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Op Nursing en E-nursing kun je rekenen!
Nursing en E-nursing vinden dat verpleegkundigen de kans moeten krijgen om hun vaardigheden in rekenen te verbeteren. Daarom biedt E-Nursing alle Nursing-abonnees in 2011 een geaccrediteerde online rekencursus aan.
Uit het onderzoek naar rekenen bleek dat maar liefst 91% positief staat tegenover gebruik van e-learning voor bijscholing van rekenen.

In het vakblad Nursing van november staat een artikel over het onderzoek naar Verpleegkundig Rekenen.

E-nursing opgenomen in Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
De opname in het register gebeurt op basis van een audit. De audit is (mede) gebaseerd op de gedragscode van NRTO v/h PAEPON en de gedragscode van VOI. De audit wordt uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie CPION: Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland.
Registratie betekent dat E-nursing een erkende instelling is volgens de Europese BTW-richtlijn. Daarmee is E-nursing vrijgesteld van het betalen van BTW.
Voor cursisten en instellingen die klant zijn van E-nursing heeft dat als prettige voordeel dat de prijzen niet met 19% hoeven te stijgen. Daarnaast is de registratie ook een toets van de kwaliteit van instelling.
Meer informatie over het CRKBO vindt u op http://www.crkbo.nl/

E-nursing heeft het Webshop Keurmerk toegewezen gekregen!
Het keurmerk wordt gevoerd door webwinkels die aangesloten zijn bij Stichting Webshop Keurmerk. Op de website van deze winkels vindt u het logo van het Webshop Keurmerk.

Waar staat het Webshop Keurmerk voor?
De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

De bij de Stichting Webshop Keurmerk aangesloten webwinkels zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich mede ten doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

Zie ook http://www.nursing.nl/

Steekproef Kwaliteitsregister
Onlangs heeft de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister van de V&VN een steekproef uitgevoerd bij twee cursussen van E-nursing.
De cursus Delier en verwardheid in de palliatieve fase en de cursus Pijn bij gynaecologische ingrepen werden positief beoordeeld door de commissie.

We zijn erg blij met deze extra bevestiging voor de kwaliteit van onze cursussen!
We feliciteren onze auteurs en beoordelaars met deze goedkeuring!

E-nursing in Oostenrijk
Op 11 september werd door een van de trainers van E-nursing een internationale lezing gegeven in Salzburg, Oostenrijk. Tijdens het ESRA congres (European Society for Regional Anesthesia and Pain therapy) werd voor een internationaal gezelschap van verpleegkundigen een lezing gegeven over E-learning en pijnbestrijding.

E-nursing adviseert de ICN (International Council of Nurses)
E-nursing heeft een adviserende rol in de adviesraad voor Telenursing van de wereldorganisatie voor verpleegkundigen, de ICN. Deze adviesraad is in juni geinstalleerd tijdens het wereldcongres in Durban, Zuid-Afrika.

Accreditatie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden
E-nursing is met ingang van 1 april 2008 voor de duur van 3 jaar geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Cursussen worden daarnaast ook altijd voorgelegd aan relevante beroepsverenigingen en experts voor goedkeuring.

Goedkeuring Beroepsvereniging van Recovery Verpleegkundigen (BRV)
De cursus Postoperatieve pijnbestrijding van E-nursing is goedgekeurd door de Beroepsinhoudelijke Advies Commissie (BAC) van de Beroepsvereniging van Recovery Verpleegkundigen (BRV). De commissie ziet de cursus van E-nursing als waardevolle aanvulling op wat reeds beschreven is. De cursus werd eerder al geaccrediteerd met 12 punten door de Nederlandse Vereniging van Anesthesie Medewerkers (NVAM).

Inmiddels is nu ook de cursus Perifeer infuus inbrengen goedgekeurd door de Vereniging van Infusietechnologie (VIT). Ook de cursus Pijn bij Kinderen is positief geëvalueerd  door de V&VN Kinderverpleegkundigen en Stichting Kind en Pijn.
U kunt voortaan na het behalen van de cursussen van E-nursing zelf uw portfolio aanvullen. Kijk voor meer informatie op http://www.kwaliteitsregistervenv.nl/.

Kwaliteitskeurmerk V&VN
De V&VN oncologie heeft het Kwaliteitskeurmerk toegekend aan onze cursus "Pijn bij Kanker"!

Cursisten uit het buitenland
Steeds meer Nederlandstalige verpleegkundigen die in het buitenland wonen en werken volgen afstandsonderwijs via E-nursing. Inmiddels hebben we cursisten uit Aruba, Curacao, Sint Maarten, Zwitserland, Israel, Denemarken, Noorwegen, Australie, België en Frankrijk. 

Hoe staat het met jouw vakkennis?
NSAID is een afkorting van?
Welke plaats hebben anti-depressiva in de pijnbestrijding?
Waarom is continue scholing verplicht bij de prestatie-indicatoren?
Mag iedere verpleegkundige een epiduraal katheter verwijderen?
Het antwoord op deze vragen kunt u vinden in onze online cursussen.

Stuur de nieuwsbrief door naar uw collega!
E-nursing richt zich speciaal op kennisbevordering voor verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. Is uw collega nog niet op de hoogte van het bestaan van E-nursing stuur de nieuwsbrief dan door. U ontvangt de nieuwsbrief automatisch als u geregistreerd staat als cursist van E-nursing.
Stuur de nieuwsbrief ook door naar uw werkgever, voor groepen worden offertes op maat gemaakt met aantrekkelijke kortingen.

E-nursing start ledenpanel
E-nursing is gestart met een ledenpanel. Om cursussen beter te evalueren en aan te passen op uw wensen, ontvangt u een enquête (via het ledenpanel).


E-nursing 
Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@e-nursing.nl

 

scripting & design by Adecon

Pagina-afbeelding

- keurmerk -

onze vermelding op www.keurmerk.info

 

- advertentie -

Decibutus